Skip to content

Vilka är vi? 

Företagshälsovård Avestahälsan AB

Avestahälsan startades som företagshälsovård i mitten av 1970-talet och har idag över 180 anslutna stora och små företagskunder med tillsammans mer än 5 500 anställda. Vår mottagning är belägen centralt i Avesta, precis intill stadshuset och busstationen i Avesta. Vi verkar lokalt inom södra Dalarna och norra Västmanland.

Avestahälsan ska aktivt bidra till Sveriges bästa lokala sjukvårdssystem, vara en naturlig partner till de lokala arbetsgivarna, både offentliga och privata, med en låg tröskel till kontakt. Vi erbjuder allt från hälsokontroller, körkortsintyg och lagstadgade hälsoundersökningar till omfattande arbetsmiljöutredningar och rehabiliteringsåtgärder. Utöver detta bedriver vi ett flertal kurser, hälsofrämjande insatser och utbildningar samt erbjuder ledningsstöd inom systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) till företag och organisationer. Vi är även lokal underleverantör till flera rikstäckande företagshälsor och medlem i Sveriges Företagshälsor.

På Avestahälsan arbetar företagssköterskor, samtalsterapeuter, psykolog, sjukgymnast/ergonom samt företagsläkare. Därutöver även lednings- och stödfunktioner samt ett antal underleverantörer inom specifika områden såsom t ex arbetsmiljöingenjörer.

Våra lokaler blev nyrenoverade 2021 och väl anpassade för verksamheten. Vi delar fastigheten med Vårdcentral Avestahälsan. Vi har gemensam reception på entrévåningen men för övrigt håller företagshälsovården till högst upp i huset, två trappor upp.

Vi har mobil mottagning som kan användas ute på företaget vid hälsoundersökningar eller medicinska kontroller. Med vår mobila mottagning kan personal på ett tidsbesparande och enkelt sätt undersökas ute på plats hos er.

Våra öppettider helgfria vardagar är i normalfallet kl 8-16 då vi nås på plats, per telefon samt via den digitala beställningstjänsten.

Om oss

KONTAKT

Tel. 0226 – 800 70

Markusgatan 17

774 30 Avesta

info@avestahalsan.se

Enligt den nya förordningen om GDPR önskar vi inga personuppgifter i mejl.

Vid fakturafrågor maila faktura@avestahalsan.se

Avbokning

Uteblivet besök eller avbokning senast 24 timmar före avtalad tid faktureras som utförd tjänst.
Om oss

Öppettider 

 
Vårdcentralen

Måndag – Fredag

07,30-17,00

Företagshälsovården

Måndag – Fredag

08,00 – 16,00

 

T: 0226 – 800 70

Markusgatan 17, 77430 Avesta