Skip to content

Välkommen till Avestahälsan

Slide 1, covid-19 vaccin
Image is not available

18 Augusti, 2022

VACCINATION MOT COVID-19 GÖR SKILLNAD

Pandemin är inte över. Det pågår fortfarande en smittspridning av covid-19 och det är fortsatt viktigt att vaccinera sig för att få ett skydd mot svår sjukdom och död. Ta de doser du blir erbjuden.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar nu att personer som är 65 år eller äldre (födda 1957 eller tidigare) ska erbjudas en tredje påfyllnadsdos vaccin mot covid-19, en dos fem.

Vaccinationerna startar 1/9 med personer som är 65 år eller äldre, personer som har äldreomsorg och hemtjänst samt personer som har hemsjukvård. Samt personer 18-64 år med någon av de riskfaktorer som Folkhälsomyndigheten har identifierat. I den här gruppen ingår också personer 18-64 år med Downs syndrom...

Slide 1,5, rörelse
Image is not available
RÖRELSE KAN PÅVERKA DIN HÄLSA POSITIVT

Hitta ditt sätt att få in mer rörelse i vardagen. Kanske kan du cykla eller gå istället för att åka. Ta små pauser och rör på dig om du sitter mycket. Hitta en motionsform som passar just dig. Är ni flera som kan göra något tillsammans?

Genom att få in mer rörelse i vardagen kommer du att få mer energi – och mer ork till allt annat i livet.

Slide 2, löss
Image is not available

15 September, 2022

Löss i håret

Kliar det i din hårbotten? Det kan bero på löss. Löss sprids bara genom direkt kontakt hår mot hår. Alla som har hår på huvudet kan få löss.
Löss heter också huvudlöss och är små djur som bor i håret, nära huden. Lössen suger blod och lägger ägg som är små, runda och vita. De trivs bäst där det är varmt, till exempel i hår som är längre än en centimeter...

Slide 3, förkylning
Image is not available

15 September, 2022

Förkylning

Förkylning är en övre luftvägsinfektion som orsakas av virus. Halsont, snuva och trötthet är typiska besvär. Det är också vanligt med hosta och lätt feber när du är förkyld. En förkylning behandlas inte av sjukvården utan går över av sig själv inom någon vecka.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

hur kan vi hjälpa dig?

Aktuellt

Start

Öppettider 

 
Vårdcentralen

Måndag – Fredag

07,30-17,00

Företagshälsovården

Måndag – Fredag

08,00 – 16,00

 

T: 0226 – 800 70

Markusgatan 17, 77430 Avesta