VC AvestaHälsan

Vårdcentral AvestaHälsan har funnits sedan 2012 och har idag drygt 7300 listade patienter som stadigt ökar varje månad. Hos oss arbetar distriktsläkare, ST-läkare, AT-läkare, fysioterapeuter, barnmorskor, BVC-sköterskor, distriktssköterskor med olika profilområden såsom diabetes, antikoagulantia, inkontinens, astma/KOL och missbruk och rehabkoordinator. Vi har även rådgivningssköterskor, medicinska sekreterare, psykoterapeut samt undersköterskor och eget lab. Läs gärna mer om vilka vi är och vad vi gör på http://avestahalsan.se/vardcentralen/

Några minuter bort ligger Avesta Lasarett som är ett länsdelslasarett med bland annat dygnet-runt-öppen Akutmottagning, röntgenavdelning, kemlab samt vårdavdelningar och specialistmottagningar inom Internmedicin & Geriatrik. Drygt 7 mil norrut i Falun ligger länssjukhuset Falu Lasarett som är ett fullt utrustat akutsjukhus.

DISTRIKTSLÄKARE

Vårdcentralen AvestaHälsan har 3-4 läkare med specialistkompetens i Allmänmedicin. En arbetar heltid, två av dem arbetar deltid och en har nu med ålderns rätt trappat ner det kliniska arbetet till förmån för mer handledning av ST-läkare, SÄBO, ungdomsmottagning etc.

Vi har 4 ST-läkare varav en är inne på sitt andra år och de andra två har ca 2 år kvar till specialistkompetens. Därutöver har vi kontinuerligt 1-2 AT-läkare i ett halvår åt gången.

Med stadigt ökande antal listade patienter önskar vi nu bli ännu fler medarbetare i vårt härliga gäng, både för att få en ännu bättre arbetsmiljö för oss alla samt för att säkerställa fortsatt god tillgänglighet för våra patienter.

Är du specialist i Allmänmedicin och nyfiken på hur det är att arbeta hos oss? Tveka då inte att ringa eller skicka ett mail till sokjobb@avestahalsan.se alternativt kontakta en av våra distriktsläkare, Ola Olsson, för att höra mera om hur vi har det och vad arbetet hos oss innebär.

Ola Olsson, distriktsläkare. 070-682 64 98. ola.olsson@ltdalarna.se
Marcus Carlsson, VD & specialistläkare. 070-350 06 32. marcus.carlsson@avestahalsan.se

Varmt välkommen till oss på AvestaHälsan!